Meeting Weekend Team 2012The team of 2012 met for the first time on a weekend in the Dutch town of Vierhouten. The accomodation was pretty typical with three front doors, two kitchens, loads of beds and an extremely long table.
Besides getting to know eachother a bit better, there were some activities to actually do things together as well. Great and many thanks to everybody at sporttotaal.nl for their enthusiasm, the use of their canoes and MTB's and finding everybody back where ever they ended up.

Podium at Dutch Track Championships

Excellent performances during the Dutch track cycling championships which were held between Christmas and New Year in the Omnisport Arena. Spread over five days, the various championship jerseys of the sprint and endurance disciplines were distributed.
On behalf of our team Aafke, Natalie and Vera participated in the championships. They all did well, with the second place in the Scratch race by Natalie, being the absolute highlight. After a gutsy ride only Kirsten Wild was just capable of overtaking her (see photo by Cor Vos above). Also very noteworthy were the fourth place of Natalie and Aafke during the madison and third place Vera took in that race.

Emma wint de Telstra Clear Challenge

Emma op weg naar haar zege.

Een mooi bericht vanuit Nieuw Zeeland. Emma wint er de 2011 editie van de Telstra Clear Challenge. Een wedstrijd over 110 km met start en finish in Auckland.
De afgelopen weken was Emma al een aantal keren dicht bij een overwinning en haalde ze al een aantal mooie ereplaatsen. Deze keer was het dan echt raak !!
Na de wedstrijd over een zwaar parcours met de nodige beklimmingen er in (wat overigens kaasje is voor Emma), moest er uiteindelijk worden gesprint (wat haar weer minder goed ligt) voor de overwinning. Maar als je iets echt graag wil, lukt je dat vaak ook nog.
We kunnen alleen maar aansluiten bij de woorden van haar coach Eddy: ‘richly deserved’. Way to go Emma !!

Zie voor meer Emma onderstaande link:
http://www.roadcycling.co.nz/RaceTalk/surprise-sprint-win-for-climber-emma-crum.htmlw

Specialized – DPD Women cycling team in 2012 UCI ploeg

Om het volledige persbericht te bekijken klikt u op een van onderstaande links

Persbericht (Nederlandse Versie)
Press Release (English Version)

Julie genomineerd voor Deens wegwielrenner 2011

Het einde van het jaar nadert.
Traditioneel een tijd voor awards, ranglijsten en prijsuitreikingen.
Een mooi bericht in dit kader komt uit Denemarken.
Tijdens de Danish Bike Awards 2011, die op 22 november worden gehouden in Kopenhagen is Julie één van de genomineerde kandidaten voor de titel van Deens wegwielrenner van het jaar.
Haar medegenomineerden zijn niemand minder dan:
Jacob Fuglsang, Lars Bak en Chris Anker Sørensen.
Een mooi rijtje om tussen te staan.
Via de volgende link: http://cykelmagasinet.dk/Danish_Bike_Award_%C3%85rets_landevejsrytter.aspx, komt u bij de genomineerden.

We wensen Julie veel succes de 22ste.

 

Profile Ladies Tour 2011

 

Natalie en Vera voorin het peleton.

De 2011 editie van de Profile Ladies Tour, gaat de boeken in als één van de zwaarste van de afgelopen jaren.  Het deelnemersveld was, mede door de promotie van de wedstrijd tot UCI 2.1,  sterk:  van de top 10 van het UCI ploegenklassement stonden er 9 aan het vertrek van deze wedstrijd, de weersomstandigheden (regen en wind) zorgden voor de rest. Slechts 67 van de gestarte 155 rensters wisten de gehele afstand te volbrengen. De wedstrijd bestond uit 6 etappes; 5 ritten in lijn plus een tijdrit. Was het vooraf de verwachting dat de tijdrit en de laatste etappe in Limburg de beslissing zouden brengen, het zou heel anders lopen.
Aan de start voor onze ploeg: Aafke, Emma, Julie, Natalie van G., Nathalie J. en Vera.

Etappe 1: Neerrijnen – Ophemert.
Veel wind en een parcours over dijken, altijd opletten dus. Deze keer was het ook niet anders. De (geneutraliseerde) start vond plaats op een erg smal bruggetje/straatje. Daarna was het de straat uit, links af, de dijk op en gaan. Omdat bepaalde ploegen vrijwel in hun geheel vooraan stonden werd door deze ploegen direct gas gegeven. Het resultaat was dat het veld al direct in een aantal groepen uiteen viel en die groepen niet meer samen zouden komen. Het enige dat nog veranderde waren de tijdsverschillen tussen de groepen…. en die waren uiteindelijk groot. Marianne Vos won de etappe door de sprint te winnen van de eerste groep van 17 rensters.  Natalie van G. eindigde als 30e in een groepje met Vera (44e) op ruim twee en een halve minuut. Gevolgd door Nathalie J. (62e) in een groep op 7 minuut 40 seconden. Julie (113e) en Aafke (116e) eindigden in een groep op bijna 10 minuten. De groep met Emma werd vanwege een te grote tijdsachterstand uit de wedstrijd gehaald. 

Etappe 2: Gemert – Gemert (ITT).
Op dag 2 stond een tijdrit over 20,5 km met start en finish in Gemert op het programma. Wat meer technische passages gecombineerd met langere rechte stukken. Een mooi parcours! Bij het soort weersomstandigheden waarbij het soms regent, soms niet regent en soms erg hard regent, moet je een beetje geluk hebben met het weer. De rensters die het vroegst moesten starten reden onder relatief droge omstandigheden. Later op de avond begon het te regenen. Hard te regenen. Dit betekent dat je niet vol door de bochten kunt en doe je dat wel, dan kun je naast de weg, in de sloot belanden (Natalie van G.). De tijdrit werd gewonnen door Ellen van Dijk, Vera werd 23e, Natalie eindigde als 35e, Julie als 55e, Aafke als 107e en Nathalie J. als 123e

Nathalie in de regen. foto: Kafoe-fotografie

Etappe 3: Breda – Breda.
De derde etappe vond plaats in en rond een kletsnat Breda. Deze weersomstandigheden zorgden er ook voor dat de kasseienstroken die in het parcours waren opgenomen er spekglad bij lagen. Dit had de nodige valpartijen tot gevolg. Als je er al niet bij lag (o.a. Natalie van G.), kon je er op die smalle passages behoorlijk last van hebben (Vera, Aafke). Uiteindelijk ontstond een kopgroep van 24 met daarin alle favorieten, maar niemand van onze ploeg. Vera ging met 2 andere rensters in de achtervolging. Het leverde haar de 25e plaats op, ruim 9 minuten van Loes Gunnewijk die de etappe won. Nathalie J. (36e), Julie (45e), Natalie van G. (54e) en Aafke (96e) finishten in het peloton op ruim 12 en een halve minuut. 

Etappe 4: Papendrecht – Papendrecht.
Op vrijdag stond er een etappe in Papendrecht op het programma. Vijf ronden van ruim 25 km en rond Papendrecht: veel rotondes, wegversmallingen en andere typisch Nederlandse weghindernissen. Vooral de eerste ronde was hectisch vanwege de valpartijen. In de ronden daarna reed een groepje van drie rensters weg uit het peloton. Het groepje kreeg de goedkeuring van het peloton dat bij elkaar bleef tot de finish. Nathalie J. eindigde als 36e, gevolgd door Vera (69e), Natalie van G. (78e), Julie (105e) en Aafke (119e). 

Etappe 5: Nuenen – Gerwen.
Deze etappe was in de editie van de Profile Ladies Tour 2010 de openingsetappe. De wedstrijd bestond uit een grote lus plus drie kleinere plaatselijke omlopen. In de plaatselijke omlopen een aantal klinkerstroken die er, vooral bij nat weer glad bij kunnen liggen. Gelukkig was het vandaag droog. De wedstrijd werd vooral een hollen of stilstaan wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een massasprint. In de aanloop daar naar toe werd Nathalie J. in haar wielen gereden en kwam ten val. Gelukkig zonder al te veel erg. In de massasprint werd Natalie van G. 18e, gevolgd door Vera (59e), Julie (66e), Aafke (89e) en Nathalie J. (107e). 

Julie strak sturend. foto: J.M.H. Pluijmen

Etappe 6: Bunde – Berg en Terblijt.
De laatste etappe van deze Profile Ladies Tour vond plaats in Limburg. Met startplaats Bunde leek de etappe een beetje op de Dolmans Heuvelland Classic. Het parcours was echter anders, maar wel even zwaar. Direct vanaf het begin werd er tempo gemaakt. Aafke reed op een zeer ongelukkig tijdstip lek en was gezien en Nathalie J. was op. De overige drie leden van de ploeg hielden goed stand. Op de plaatselijke omlopen knalde de koers opnieuw open en was het aanklampen geblazen. In de door Marianne Vos gewonnen etappe eindigde Vera als 37e, Natalie van G. als 51e en Julie als 55e.    

Na zes dagen Profile Ladies Tour, eindigde Vera op plek 27 in het algemeen klassement op 20 minuten en 44 seconden van winnares Marianne Vos. Natalie van G. eindigde op plaats 34 en Julie op plaats 55. In het ploegenklassement eindigden we als 14e (van de 27 gestarte ploegen).

Winst in Nispen

Heet en benauwd. Dat was het wel in de Ronde van Nispen. Het is altijd maar weer afwachten hoe je lichaam daar op zal reageren.

Aan de start voor onze ploeg: Aafke, Natalie en Silke. Al vroeg in de wedstrijd trok, na een premiesprint, een groepje van negen rensters flink door. Onder dit negental onder andere Aafke en Natalie.
De samenwerking in de kopgroep was goed en daardoor werd de voorsprong op het peloton langzaam maar zeker groter. Aafke wist beslag te leggen op de leidersprijs en verschillende premies. Natalie nam de superpremie mee naar huis.

Natalie van Gogh zegeviert in Nispen.

In de laatste ronde ging Aafke met een scherpe demarrage van Boukje Doedee mee.
Jammer genoeg werd deze ontsnapping net voor het opdraaien van de finishstraat teniet gedaan. Hiermee werd Natalie als ware het in een zetel, naar de eindsprint gebracht die ze overtuigend wist te winnen voor Monique v/d Rhee en Anne Eversdijk.
Aafke wist ondanks haar grote inspanningen, een 9e plek binnen te halen en Silke reed verdienstelijk naar een 17e plek.
Al met al een mooi stukje teamwork van onze rensters.

GP Geert Gillis, Erpe Mere

Ergens tussen Gent en Brussel ligt de gemeente Erpe Mere. Daar vond de vijfde wedstrijd van de Lotto Ladies Cup 2011 plaats. De Grote Prijs Geert Gillis. Een UCI 1.2 genoteerde wedstrijd over ruim 120 kilometer (verdeeld over een aanloop van 7 km en 6 rondes van ruim 18 km). Een wedstrijd met een typisch Vlaams parcours: smal, breder, draaien en keren, op en af. Aan de start voor onze ploeg: Berdienke, Emma, Karin, Nathalie J. aangevuld met twee gastrensters: Irene Tesink en Emma Grant.

Ze maakten deel uit van een groot (162 rensters) en sterk renstersveld.

Vanuit het vertrek werd er gelijk flink doorgetrokken. Dit rekte het renstersveld flink uit over de smalle, bochtige wegen en het was dan ook wachten op breuken in het peloton of groepen die weg zouden rijden. Uiteindelijk gebeurde dit laatste. Na een klein uur koers ontsnapte een groep van 12 rensters aan de macht van het peloton en nam snel een voorsprong van een halve minuut. Jammer genoeg zonder een van onze rensters. Omdat een groot aantal van de belangrijke ploegen waren vertegenwoordigd in deze kopgroep, kwam er niet echt een georganiseerde jacht op gang. Langzaam maar zeker liep de voorsprong van de kopgroep dan ook uit naar ruim 2 minuten. 

De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Chantal Blaak, die dus de wedstrijd won. Nathalie werd 30e, Emma 40e en Karin eindigde als 58e. Dat het een zware wedstrijd was geweest bleek wel uit het feit dat precies de helft van de rensters die van start waren gegaan ook de finish wisten te halen.

Sparkassen Giro

In het weekend van 30 en 31 juli werd in Bochum (D) het Sparkassen Giro weekend georganiseerd. Op zaterdag een criterium en op zondag een UCI 1.1. wedstrijd. Daartussen in tal van andere wedstrijden, voor mannen, voor kinderen, voor profs, voor Sparkassenmedewerkers. Daarnaast maakt men er in Bochum een heus spektakel van: cheerleaders, clowns, veel eettentjes, BBQ’s, een reclamekaravaan, vuurwerk, optredens van bands, etc. De rensters die namens ons team deelnamen waren: Britt, Emma, Lena, Nathalie en Silke.

Het criterium werd gehouden op een rondje van ongeveer 1,2 km door het start-finish gebied van de ‘grote wedstrijd’. Een relatief snel rondje. De Duitse multi-kampioene Hanka Kupfernagel liet er vanaf het begin van de wedstrijd geen misverstand over bestaan: ze wilde zich laten zien in deze wedstrijd. Na een aantal pogingen lukte het haar om samen met de Australische Chloe Hosking (HTC Highroad) weg te rijden. Ze reden snel een flinke voorsprong bij elkaar. Hosking won de wedstrijd en het peloton kon sprinten voor de derde plaats. Nathalie legde beslag op de 9e plaats, Silke werd 24ste, Emma 40ste en Lena 69ste.

De wedstrijd op zondag ging over 6 ronden van een kleine 15 km over een totale afstand van 88 km. Het parcours liep van het centrum van de stad naar de randen ervan: op de heenweg vooral omhoog, op de terugweg vooral omlaag. Dit laatste over brede rechte wegen. Traditioneel wordt het peloton op de heenweg uit elkaar gereden en loopt het op de terugweg weer samen. Het is moeilijk om weg te komen met een groepje, maar niet onmogelijk, dus blijven proberen is het devies. In het begin waren er kleine groepjes die weg probeerden te komen, maar stond vooral de deur aan de achterkant van het peloton over. Na een aantal ronden stabiliseerde het wedstrijdbeeld zich. In de laatste ronde wist een groepje van 6 rensters zich aan de aandacht van het peloton te onttrekken, deze groep mocht gaan sprinten voor de overwinning die naar Adrie Visser (HTC Highroad) ging. In de sprint van het peloton daarachter eindigde Nathalie op de 24ste plaats en Emma op de 30ste.

Wereldbeker Vargarda (Zweden)

Dit weekend worden in het Zweedse Vargarda een tweetal wedstrijden voor de Wereldbeker gehouden. Op vrijdag een ploegentijdrit en op zondag een klassieker. Julie Leth zal tijdens deze wedstrijden rijden voor de Deense Nationale ploeg. Bondscoach Johan Lammerts, heeft Vera opgesteld in de Nederlandse ploeg en Martina Thomasson (gastrenster in een aantal wedstrijden voor ons team dit jaar) zal uitkomen voor het Zweedse Nationale Team.

Daarnaast vindt dit weekend in Bochum (D) de Sparkassen Giro plaats. Hier zullen we met een eigen ploeg aan de start staan.

Mooie resultaten in criteriums

Naast het aanwezig zijn in twee buitenlandse meerdaagse wedstrijden, waren de rensters ook actief in de diverse criteriums en omlopen die in Nederland en België werden gehouden. Dit met prima resultaten. Hieronder een aantal top 10 plaatsen die werden behaald: 

Op 15 juli won Vera de Lus van Roden na een ontsnapping met Roxanne Kneteman. Emma wist er beslag te leggen op de 8ste plaats.

Aafke (2e) en Nathalie (3e) op het podium.

Op 17 juli vond de Ronde van de Bakkerstraat in Bovenkarspel plaats. Een thuiswedstrijd voor Vera. Jammer genoeg kwam ze in de laatste ronde ten val.

Aafke en Nathalie zorgden er toch voor om Specialized-DPD op het podium te krijgen, door respectievelijk tweede en derde te worden. 

Tijdens de wielerdag te Monster op 20 juli, werd Vera vierde.

Een dag later in het Belgische Pollinkhove, wist ze na een solo van meer dan 70 km, de overwinning op te eisen.

Vera zegeviert te Pollinkhove (B). foto: Krist Vanmelle

 

Tenslotte werd Vera 10e tijdens de Ronde van Barendrecht en eindigde ze na Marianne Vos als tweede tijdens de beroemde Acht van Chaam, die op 27 juli werd gehouden.